Kúpiť podložky na cvičenie – e-shop

Sprievodca výberom
podložiek


Podložka na cvičenie  >  Najobľúbenejšie cvičenie pre ženy

Najobľúbenejšie cvičenie pre ženy

Pre mnoho čitateliek to bude iba opakovaním, pre mnohé z vás inšpiráciou. Aká cvičenie odporúčajú fitnes trénerky ženám?

Nepýtajte sa priamo na konkrétne cvičenia, ale radšej na dôvody, ktoré ženy k cvičeniu vedú. Sú prakticky dva základné dôvody, prečo sa ženy vydávajú do posilňovní, fitnescentier, do športových areálov, prečo si nechávajú vypracovať tréningový plán, alebo jedálniček.

  • Chudnutie - schudnúť, zhodiť pár kíl, zmestiť sa do oblečenia menšej veľkosti, "schudnúť do plaviek"
  • Spevnenie postavy - alebo tiež sformovanie, vyrysovanie svalov najmä tých brušných, spevnenie zadočku

Ideálne je, ak zmenu chce samotná žena a nie je k nej dotlačená okolím. Častým spúšťačom môže byť tiež zdravotný stav a to najmä u prvého dôvodu.

Cvičenia na schudnutie

Ak chcete schudnúť, nestačí len cvičiť. Dôležitá je aj zmena jedálnička, celkovo životného postoja. Ideálne je mať osobného trénera, ktorý vám pomôže s výberom cvičenia a zostaví jedálniček. Stanovte si postupné ciele, nejde schudnúť počas mesiaca viac ako niekoľko málo kilogramov.

Cvičenie je individuálne, ale všeobecne môžeme povedať, že na schudnutie je potrebné cvičiť pravidelne 3-4x týždenne po dobu najmenej 45 minút. Kratšie ako polhodinové cvičenie nemá zmysel, telo nezačne spaľovať tukové zásoby.

Najpopulárnejšie, najefektívnejšie vytrvalostné cvičenie na chudnutie je behanie. Ak Vám Vaše zdravie nedovoľuje behať, vyskúšajte intenzívny chôdzu - nordic walking.

Cvičenie na chudnutie na podložke

Ako doplnok k vytrvalostnému cvičenia vyberte cielené cviky na jednotlivé partie tela. Väčšinou k nim stačí vhodná podložka na cvičenie:

  • cviky na brucho - skracovačky, doska
  • cviky na boky
  • cviky na stehná
  • cviky na zadok

Tieto cviky by ste mali vykonávať v kratších intervaloch, len ako doplnok k behaniu, alebo chôdzu. Pri dlhšom cvičení budete skôr formovať postavu a svaly budú rásť.

A na cvičenie pna spevnenie postavy s využitím podložky sa pozrieme nabudúce.

Tip na podložku na cvičenie

K akémukoľvek cvičenia patrí neodmysliteľne podložka. Klasikou sú rôzne karimatky, ale zaobstarať si môžete aj chytré podložky, ktoré "cvičia s vami". Medzi kvalitné podložky patrí samonafukovacia podložky na jogu, napr. Karimatka Yate Trekker. Vrchný materiál Polyester Microbrushed 75D zabraňuje skĺznutiu a spodná časť je zo zosilneného Polyesteru 150D, ktorý je viac odolný proti poškodeniu. Pohodlne sa vám vojde do batohu vďaka zloženiu na polovicu a dosiahnutie rozmery cca 14x26 cm. Ideálna na cvičenie i na cesty. Súčasťou výrobku je prepravný obal, sťahovací pásik a sada na opravu.

Zdieľajte článok



Odporúčame podložky na cvičenie






Ďalšie novinky

Múdra podložka Flowin

Cvičenie na Flowin podložke je založené na prirodzených a plynulých pohyboch na klzkej podložke. Pôvodne pochádza zo Švédska my sme ho pre vás vyskúšali.

Čo cvičiť na podložke

Už vás nebaví základné jednoduché cviky na podložke. Máme pre vás tipy na ďalšie cvičenia pre každého!

Jednoduché cviky, s ktorými schudnete

Existujú dva obľúbené druhy cvičení, ktoré sa dajú ľahko vykonávať doma na podložke a obsahujú mimoriadne účinné cviky na formovanie postavy a chudnutie. Sú nimi kalanetika a pilates.

všetky novinky