Kúpiť podložky na cvičenie – e-shop

Sprievodca výberom
podložiek


Podložka na cvičenie  >  Ako sa vyznať v druhoch jogy?

Ako sa vyznať v druhoch jogy?

Rovnako ako pohyb je pre kvalitný život dôležitá vnútorná pohoda. Telo a myseľ sú neoddeliteľne prepojené, as obojím pracuje joga.

Všetky jej novo vznikajúce smermi vychádzajú z troch klasických druhov:

Hathajóga - vyjadruje rovnováhu slnka a mesiaca. Očisťuje telo, cvičí sa pomaly s dôrazom na prevedenie a správne dýchanie. Je vhodná aj pre zdravotne obmedzené, napríklad ľudí s vysokým tlakom, cukrovkou, po operáciách kĺbov či s bolesťami chrbta.

Aštangajóga - dynamická a fyzicky náročná, pozostávajúce z pozícií - ásan prepojených do plynulé zostavy. Používa špeciálnu techniku ​​dychu, ktorá zvyšuje jeho silu, a tým celkovú kondíciu. Odporúča sa zdravým a zdatným jedincom.

Vinyasa joga - zakladá sa na pohybe zladenom s dychom. Prekrvuje, okysličuje a prehrieva celý organizmus vrátane vnútorných orgánov, čím vedie k celkovej regenerácii.

U jogy je zásadný nájsť dobrého učiteľa. Vybavením je len pohodlný odev a dobrá podložka, na ktorej sa cvičí naboso.

Zdieľajte článok



Odporúčame podložky na cvičenie






Ďalšie novinky

Múdra podložka Flowin

Cvičenie na Flowin podložke je založené na prirodzených a plynulých pohyboch na klzkej podložke. Pôvodne pochádza zo Švédska my sme ho pre vás vyskúšali.

Čo cvičiť na podložke

Už vás nebaví základné jednoduché cviky na podložke. Máme pre vás tipy na ďalšie cvičenia pre každého!

Jednoduché cviky, s ktorými schudnete

Existujú dva obľúbené druhy cvičení, ktoré sa dajú ľahko vykonávať doma na podložke a obsahujú mimoriadne účinné cviky na formovanie postavy a chudnutie. Sú nimi kalanetika a pilates.

všetky novinky